ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
dimitris.jpg
Αφορμή για αυτό το άρθρο έλαβα από μια συζήτηση ενός νέου  κινήματος, όταν στην οργανωτική ομάδα, που συμμετέχω και εγώ τέθηκε το ερώτημα, τι όνομα   θα έπρεπε να δοθεί στο υπό ίδρυση κίνημα ?? Ελεύθερη δημοκρατία?  Αληθινή δημοκρατία ή κάποιο παραπλήσιο όνομα, που θα είχε σχέση και με τους σκοπούς του κινήματος?
Μετά από 2.500 χρόνια η ανθρωπότητα δεν κατάφερε να υιοθετήσει ένα σωστό τρόπο πολιτικής διαχείρισης.
Οι  Έλληνες  φθάσαμε σε σύλληψη και σε εφαρμογή ενός πολιτεύματος, όπου, όλοι οι πολίτες συμμετείχαν ισότιμα και αποφάσιζαν ποιοι συμπολίτες τους με κλήρωση ή με εκλογή θα εκτελούσαν τις αποφάσεις και με ποιο τρόπο θα απέδιδαν δικαιοσύνη. Δυστυχώς αυτό το πολίτευμα που το ονόμασαν δημοκρατία ,πολεμήθηκε και  από το 338 π.Χ. καταργήθηκε από τους ίδιους εχθρούς.
 Οι εχθροί που ήθελαν από τότε την κατάργηση, τον διασυρμό και την φαλκίδευση  της δημοκρατίας είναι οι λεγόμενοι ολιγάρχες.  Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι βασιλείς, οι τύραννοι, οι αριστοκράτες, οι οικονομικά ισχυροί, που σήμερα τους ξεχωρίζουμε ως οικονομική ελίτ (Τράπεζες, Πολυεθνικές, Τράστ, Διεθνείς Οργανισμοί).
Τι μορφές έδωσαν και με τι ονόματα και επίθετα στόλισαν την δημοκρατία καλύτερα να μη τα αναφέρουμε.
Στην χώρα μας σήμερα θεωρητικά τουλάχιστον οι περισσότεροι πολίτες έχουν καταλάβει ότι η βασική αιτία όλων των δεινών οφείλονται στην κακή διαχείριση των πραγμάτων από τους πολιτικούς… και με το δίκιο τους  ψέγουν και τους λοιδορούν καθημερινά.
Εδώ και 200 χρόνια στην χώρα μας κάθε 3 ή 4 χρόνια ψηφίζουμε και εκλέγουμε τους κοινοβουλευτικούς μας άρχοντες, με συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, το οποίο καθορίζει και την μορφή του πολιτεύματος.
Το Σύνταγμα και τους νόμους ως γνωστόν τους εισήγαγαν προς ψήφιση εν ονόματι του λαού( όχι του Δήμου ή των πολιτών), οι εκλεγμένοι –αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού .Προσοχή!! Όχι των πολιτών. Την λέξη πολίτης την έχουν αντικαταστήσει με την λέξη λαός,  που για αυτούς σημαίνει…(αγέλη = μάζα =  πέτρα = στουρνάρια).
Έτσι λοιπόν, ενώ με την θέλησή τους οι πολίτες έχουν ενταχθεί σε κάποιο κομματικό σχηματισμό, ανάλογα και με την κοινωνική τάξη που ανήκει ο κάθε ένας, από την ημέρα που ψηφίζουν, αυτόματα,  εκχωρούν εν λευκώ τα πολιτικά τους δικαιώματα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των κομμάτων τους. Δηλαδή στην κοινοβουλευτική κομματοκρατία των ισόβιων εργολάβων επαγγελματιών πολιτικών.
Ο νοών νοείτω…...
Στο προκείμενο όμως, τι όνομα θα δώσουμε στην κίνησή μας?
ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Αυτό το όνομα νομίζω ότι χρειάζονται όλα τα κινήματα… γιατί η δημοκρατία έχει ανάγκη από δημοκρατικούς πολίτες.
Και το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας είναι πρώτα από όλα η έλλειψη δημοκρατικών πολιτών.
Καθολικός σκοπός όλων των κινημάτων θα πρέπει να είναι , η δημιουργία δημοκρατικής συνείδησης των πολιτών. Οι  όποιες προτάσεις των κινημάτων, θα υλοποιηθούν ή όχι από το κατά πόσον ο πολίτης θα θελήσει να αναλάβει την ευθύνη και θα συμμετέχει στην διαμόρφωση του πολιτικού γίγνεσθαι.
Μετά από το όνομα, το πολιτικά ζητούμενο είναι πρωτίστως η συσπείρωση όλων των κινημάτων, η καταγραφή, η οργάνωση και ο συντονισμός . Οι βασικές θέσεις και αρχές , που θα προκύψουν από την τυχόν συσπείρωση  των κινημάτων μαζί με τον καθορισμό στόχων δράσης, είναι το επόμενο ζητούμενο…
Άρα πρώτα αναζητούμε συνειδητοποιημένους δημοκρατικούς πολίτες και όλοι μαζί ως υπεύθυνοι πολίτες θα αγωνισθούμε για να φέρουμε την δημοκρατία.
Και όταν έρθει η δημοκρατία θα έρθει και η λευτεριά και η αυτάρκεια και η εθνική αξιοπρέπεια.
Και πραγματική ελευθερία έλεγε ο Στάλιν « δεν υπάρχει παρά μόνον εκεί όπου καταργήθηκε η εκμετάλλευση , όπου ο άνθρωπος δεν καταπιέζεται από άλλους ανθρώπους, όπου δεν υπάρχει ανεργία ούτε ζητιανιά, εκεί που ο άνθρωπος δεν τρέμει μη τυχόν την επομένη χάσει τη δουλειά του, το σπίτι του. Μονάχα μέσα σε μια τέτοια κοινωνία γίνεται δυνατή η ατομική ελευθερία, όπως και κάθε άλλη ελευθερία και όχι ελευθερία στα χαρτιά».  

Καλημέρα συμπολίτες….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου