ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ



ΑΟΡΑΤΟ ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ



- Σήμερα ζούμε όλοι οι λαοί την εποχή της Παγκοσμιοποίησης.
Το μόνο πράγμα που είναι ελεύθερο είναι το χρήμα και ο αέρας που αναπνέουμε.
Οι υπόλοιποι άνθρωποι και οι περιουσίες τους είναι κάτω από μία ιδιώνυμη κατοχή. Πολλοί το καταλαβαίνουν και το προσπερνούν ανάλογα με το ρόλο που παίζουν στη μικρή ζωή τους. Για παράδειγμα, οι οικονομικά ισχυροί και η νομενκλατούρα της εξουσίας μαζί με τους προνομιούχους διανοούμενους δεν νομίζω ότι αισθάνονται ανελεύθεροι ή σκλάβοι.
Για το αν έχουμε δημοκρατία έχω απαντήσει στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς και γιατί φθάσαμε σε ένα τέτοιο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, ενώ υποτίθεται ότι τα κράτη είναι ελεύθερα και αυτόνομα. Μιλούμε για ένα πλέον αόρατο πατερναλιστικό μοντέλο πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που ενώ βλέπουμε τα τεκταινόμενα δεν βλέπουμε τους δράστες. Διαπιστώνουμε ότι η οικονομική προηγείται της πολιτικής και μένουμε αδιάφοροι. Θέλετε να το ονομάσουμε φόβο, θέλετε να το πούμε άγνοια ή αποπροσανατολισμό το ίδιο κάνει.
Ίσως να κάνω λάθος και το λέω αυτό, γιατί οι λαοί συνήθισαν χρόνο με το χρόνο αυτή την υποτιθέμενη δημοκρατική ελευθερία και διακυβέρνηση ως κάτι το φυσιολογικό. Εξ άλλου οι –Ισμοί και οι κατακτήσεις των βασιλέων ή των αυτοκρατόρων ή των επίγειων θεών με τα αίματα και τις θυσίες να εκφράζει και να συγκινεί τα πραγματικά βάρβαρα ακόμα αισθήματα της πλειοψηφίας της ανθρώπινης κοινωνίας. Εμείς εδώ, είμαστε οπαδοί και οραματιστές μιας Ελληνικής πραγματικής δημοκρατίας και την έννοια της ελευθερίας την εισπράττουμε τελείως διαφορετικά από όλους όσους δεν γνωρίζουν την λειτουργία της δημοκρατίας που γέννησε την ελευθερία, τη γραφή βάζοντας τις βάσεις του δυτικού πολιτισμού.
Αυτονόητο λοιπόν ότι ο σημερινός κοινοβουλευτισμός έχει καπηλευθεί το όνομα της δημοκρατίας και δεν αποτελεί κατ΄ουδένα τρόπο συνέχεια της δημοκρατίας.
Λίγα ψίχουλα ελευθερίας και συμμετοχής άφησαν στην διαχείριση της εξουσίας με εκπροσώπους του λαού, που λειτουργούν ως τυφλοί εντολοδόχοι και υπηρετούν πιστά τους κατά τόπους βοσκούς και ο λαός  βαυκαλίζεται ότι με την ψήφο του επιλέγει και ασκεί συνδιαχείριση. Αποτελεί όνειδος στη σημερινή εποχή για όλους και για όσους τουλάχιστον  γνωρίζουμε, πως λειτουργούσε η δημοκρατία στην Αθήνα.
- Δεν θα διαφωνήσω με τον Αλέξανδρο, αλλά θα προσθέσω ότι για την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, κάποιοι είναι υπεύθυνοι.

Δ.Τσιμπουρης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου