ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να ενσκήψουμε, να μελετήσουμε και να κάνουμε πράξη μερικές λέξεις από την  αρχαία ελληνική διανόηση.
Το εναρκτήριο λάκτισμα φυσικά οφείλουν να το κάνουν οι εκπαιδευτικοί, οι κάθε λογής διανοούμενοι, οι γονείς, αλλά πρωτίστως με το παράδειγμά τους οι πολιτικοί.
Λέξεις καθαρές και σταράτες. Μαγικές λέξεις που παράγουν άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα όπως:
Αυτάρκεια: Μέγιστος καρπός της η Ελευθερία.
Μέτρο: Η μεσότητα. Ούτε καθ΄υπερβολή, ούτε κατ΄έλλειψη.
Όχι  Δανεισμός: Ισούται με απόλυτη εξάρτηση και δουλεία.
Νόμισμα: Πάντοτε Εθνικό Νόμισμα ή χαρτονόμισμα, είναι μέσο συναλλαγής. Ποτέ τόκος. Είναι εφεύρημα των τοκογλύφων δανειστών και των τραπεζιτών.
Δημοκρατία: Ισούται με ελευθερία. Ποτέ αντιπροσώπευση, ισούται με ολιγαρχία και  δουλεία.
Φιλία:  Ισούται με ειρήνη, με αγάπη και τελικά με αυτό που λέμε όλοι μας ανθρωπιά.
Αν αυτές οι μαγικές λέξεις γίνουν κτήμα σε όλους τους Έλληνες δεν θα χρειαστεί κανένας σοφός ή πολιτικός δήθεν ηγέτης να καθοδηγήσει την  χώρα. Η σοφία των ανθρώπων είναι μεγάλη. Το πατριαρχικό σύστημα διακυβέρνησης στηρίχθηκε και στηρίζεται ακόμη στην αμάθεια ή ημιμάθεια των πολιτών. Αυτή η μέθοδος δοκιμασμένη ανά τους αιώνες, προκαλεί φόβο και εξάρτηση, παράγει δούλους και μεγίστη ιδιότυπη δουλεία.
Οι πατριάρχες τους λαούς τους θεωρούν κοπάδι. Για το λόγο αυτό επικράτησε ο όρος λαός (μάζα - κοπάδι). Και όταν απευθύνονται οι πολιτικάντηδες και οι άλλοι ισόβιοι βασιλείς στους υπηκόους τους, δεν λένε ποτέ αγαπητοί μας συμπολίτες.
Λένε….. λαέ της Ελλάδας, της Αγγλίας, των Αθηνών (κοπάδι).
Αν προσφωνούσαν τον λαό: « πολίτες της Ελλάδας, της Αθήνας, της Σπάρτης», τότε αυτό θα σήμαινε ότι οι πολίτες έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο (οι πολίτες παράγουν πολιτική) και όχι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ή οι ισόβιοι άρχοντες, που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.
Εδώ και 200 περίπου χρόνια, με μικρό διάλλειμα την διακυβέρνηση του Ι. Καποδίστρια, οι πολιτικοί άρχοντες έχουν οδηγήσει μια χώρα στο δρόμο του δανεισμού και της απόλυτης εξάρτησης και συνεχίζουν ακόμη τα ίδια.
Τίποτα δεν διδάχθηκαν όλοι οι οικονομολόγοι και μεγαλορρήμονες πολιτικοί της Ελλάδας;
Νομίζω, ότι όλα αυτά τα γνωρίζουν….
Το γιατί δεν τα πράττουν, το αφήνω στην κρίση σας….
Πάντως όλοι περιμένουμε ένα έντιμο εξευτελισμό από τους καλούς εταίρους-συνεταίρους ή δανειστές-τραπεζίτες.
Καλή ανάσταση της αξιοπρεπούς δουλείας ημών…..

    


  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου