ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΤΟ  ΟΝΕΙΡΟ...


Γιαπρώτη φορά τέτοιο πράμα... Όλους τους αφεντάδες μαζί  !!!
Καλά παιδιά δεν λέω, γεμάτα ζωή και περηφάνεια !
Το παιχνίδι το έστησαν καλά....Τους είδε όλη η Ελλάδα.....Τα είπαν όλα....
Ανέλαβαν όλοι μαζί να τραβήξουν την χώρα εμπρός...Έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν...
Κανείς δεν φαινόταν ανήσυχος και δυσαρεστημένος από την σύναξη αυτή.... Φάνταζαν ιδανικοί, μοναδικοί, ισόβιοι διαχειριστές του πολιτικού συστήματος,επαγγελματίες εργολάβοι με πείρα, έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία από την 21 του Σεπτέμβρη.
Όταν μετά από 3 ώρες τελείωσαν, προσπάθησα να κρίνω αν κάποιος ήταν κακός ηθοποιός..... Όλοι εξαιρετικοί...!!!1 Στο θέατρο του παραλόγου, το πρόσταγμα ήταν ένα. Το δικό μας κόμμα με τις διατυπωμένες θέσεις θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα. Παιδιά όλα του κομματικού σωλήνα, σαν παπαγαλάκια απαντούσαν στις ερωτήσει των δημοσιογράφων, που είχαν οι ίδιοι επιλέξει με την διακομματική..
Όλα τα αφεντικά ενημέρωσαν το κοπάδι των ψηφοφόρων αυτό το βράδυ. Ήσυχος πλέον τράβηξα να κοιμηθώ, γιατί ένιωθα πλήρως ενημερωμένος και ικανοποιημένος...
Θα τους ψήφιζα όλους....
Στον ύπνο μου όμως είδα ένα όνειρο.
Μέσα στην Βουλή καθόμουν στα θεωρεία και ήμουν,λέει, ένας από τους 300 κληρωτούς βουλευτές, ενώ οι 300 εκλεγμένοι καθόντουσαν στα έδρανα.
Δεν υπήρχαν κομματικές πτέρυγες. Υπήρχαν μικρά σημαιάκια με το όνομα των Νομών της Ελλάδας σε κάθε έδρανο.
Στο Προεδρείο και στις θέσεις των Υπουργών καθόντουσαν όμορφα ντυμένοι με λευκά κουστούμια νέοι και μεσήλικες. Όλοι δε κληρωτοί και εκλεγμένοι δε περνούσε κανένας τα 60 χρόνια. Μια ατμόσφαιρα, πραγματικά με νεανική ωριμότητα.
Τους  ομιλητές καλούσε κάθε φορά ο Πρόεδρος μετά από ηλεκτρονική κλήρωση. Μιλούσαν για 5 -7 λεπτά και μετά ο επόμενος με κλήρωση...
Στο τέλος ψήφιζαν με ανάταση του χεριού κάθε πρόταση νομοθετικού έργου.
Καμία ένταση, καμία ένσταση, κανένα σχόλιο για το αποτέλεσμα της απόφασης.
Σε μια διακοπή βρεθήκαμε όλοι στο χώρο του εντευκτηρίου. Είδα πρόσωπα όμορφα, ήρεμα, γελαστά....
Και οι Υπουργοί κουβέντα....Αυτοί ήταν οι άρχοντες οι εκλεγμένοι από όλους για να ετελούν μόνον τις αποφάσεις.....Τίποτε περισσότερο....Για ένα χρόνο μόνο και μετά ποτέ πλέον άλλο αξίωμα. Άμεσα ανακλητοί με πλήρη λογοδοσία ..Βαρύ έργο...Σεβαστοί....
Και οι Βουλευτές; Και αυτοί ένα χρόνο και άμεσα ανακλητοί. Ποτέ πια εξουσία, μόνον συμμετοχή στην τοπική εκκλησία του Δήμου. Οι εκπρόσωποι των Νομών μόνον είχαν δικαίωμα επανεκλογής.
Ξαναμπήκαμε στην αίθουσα της Βουλής και συνεχίζαμε να νομοθετούμε, χωρίς κόμματα, χωρίς αρχηγούς, χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικές αντιπαραθέσεις.Απόλυτο αίσθημα ευθύνης, χρέους, παρρησίας και πατριωτισμού....Τι μεγαλείο Θεέ μου !!!
Ξύπνησα από το όνειρο και η ώρα ήταν 03:00. Αποφάσισα ....Θα δημοσιοποιήσω αυτό το όνειρο και εάν το δούνε και άλλοι, τότε κάνουμε μιαν αρχή....Να αναστήσουμε την πραγματική Δημοκρατία....
Τώρα πάντως δεν θα ψηφίσω....Ψηφίστε εσείς που δεν είδατε αυτό το όνειρο.....
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου