ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
              
Αυτή την σελίδα δημοκρατίας σκέφθηκε να δημιουργήσει και να παρουσιάσει μια μικρή ομάδα πολιτών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η ομάδα αυτή έχει μελετήσει την λειτουργία της Αθηναϊκής Δημοκρατίας από το έργο του Αριστοτέλη «Αθηναίων Πολιτεία»  και από τα έργα νεώτερων ελλήνων συγγραφέων και σκοπό έχει:
1. Την ευρύτερη ενημέρωση και διάδοση των βασικών αρχών και λειτουργιών του δημοκρατικού πολιτεύματος.
2. Την συμμετοχή, την καταγραφή και την συσπείρωση κινημάτων, κινήσεων και συλλόγων πολιτών μέσα και έξω από την Ελλάδα με ενιαίο τρόπο έκφρασης. 
3.Την  υποβολή θέσεων και προτάσεων εκ μέρους των μελών για επεξεργασία και διαβούλευση και στην συνέχεια για ψήφιση με δημοκρατική διαδικασία (δημοσκόπηση), που θα στοχεύει μόνον στην αλλαγή του πολιτειακού με την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.
4.Την δωρεάν εγγραφή νέων μελών, τα οποία θα μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για διαβούλευση, ή άλλα άρθρα και θέσεις που θα αναφέρονται και θα δικαιολογούν την ανάγκη αλλαγής του Πολιτειακού.
5. Την δημιουργία μικρών ομάδων (3-5 ατόμων) σε κάθε πόλη και χωριό, που θα ασπάζονται τους σκοπούς και την φιλοσοφία της κίνησης για την αλλαγή του Πολιτειακού και μόνον.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ                                              
1. Η κίνηση μας δεν αποσκοπεί στην δημιουργία κόμματος για διεκδίκηση της εξουσίας.
2. Η υποβολή προτάσεων που θα έχουν υβριστικό περιεχόμενο δεν θα αναρτώνται στην σελίδα.
3. Η αποδοχή των όρων λειτουργίας της ιστοσελίδας.
4. Η εγγραφή νέου μέλους θα γίνεται με πρόταση ενός παλαιού μέλους.
5. Η τελική προσπάθεια όλων των μελών στοχεύει να συνενώσει πολίτες που έχουν συνειδητοποιήσει  ότι, η λειτουργία της σημερινής ολιγαρχικής  δημοκρατίας με την μορφή της άκρατης κομματοκρατίας ισόβιων επαγγελματιών εργολάβων πολιτικών  οδηγεί την χώρα μας σε πλήρη υποδούλωση και καταστροφή. Επιτακτική ανάγκη των πολιτών που παράγουν οι ίδιοι πολιτική, είναι πρωτίστως η γνώση για το πως λειτουργούσε η δημοκρατία στην χώρα που γεννήθηκε, για να μπορέσουν  να εισηγηθούν  ειρηνικά πραγματικές αλλαγές που θα   βελτιώσουν και θα επαναφέρουν σταδιακά τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος .
6. Μέσα στο αρχικό κύτταρο της δημοκρατίας που είναι ο δήμος πρέπει να ξεκινήσουν οι πρώτες βασικές αλλαγές. Αυτές τις αλλαγές θα προτείνετε και θα διαβουλευθούμε ως πολίτες. Ελπίζουμε να γίνουμε πολλοί όχι για να κάνουμε διαπιστώσεις γεγονότων, αλλά γόνιμες και τεκμηριωμένες προτάσεις.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου