ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Οι πολλαπλές παθογένειες του πολιτεύματος που ονομάζεται Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία οδήγησαν, όπως υποστηρίζουν σοβαροί πολιτικοί επιστήμονες, μικρές κατά κανόνα χώτες, αλλά και μεγάλες ακόμη σε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι κυρίως μικρών κρατών εγκλωβισμένοι στην επιταχυνόμενη παγκοσμιοποίηση, αδυνατούν να παρακολουθήσουν ή να ακολουθήσουν τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, που επιβάλλονται από τα μεγάλα κράτη και από τους διεθνείς Οργανισμούς.
Τα μικρά κράτη όπως η χώρα μας για παράδειγμα,  από της συστάσεώς της στήριξε την αναπτυξή της σε δανεισμό. Εκτός όμως από τον δανεισμό η χώρα μας είχε την ατυχία να δεχθεί ένα sui generis προστατευτισμό των Δυνάμεων της εποχής του 21. Αυτός ο προστατευτισμός δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η συνεχής οικονομική εκμετάλλευση ενός νεοσύστατου κράτους όπως η Ελλάδα. Τα συμφέροντα ήταν πολλαπλά για κάθε προστάτιδα δύναμη. Συμφέροντα προτίστως οικονομικά και δευτερεύοντως γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά.
Ο προστατευτισμός αυτός επέβαλλε αριστοτεχνικά ή ωμά πολλές φορές στην χώρα μας πρώτα την πολιτική χειραγώγηση και εξάρτηση και κατόπιν την ιδιότυπη οικονομική επιτροπία.
Ο πρώτος Κυβερνήτης της τότε μικρής ακόμα Ελλάδας Ι. Καποδίστριας αγωνίσθηκε, να εδραιώσει ένα πάμφτωχο κράτος με ελάχιστα δανεικά, αλλά και με δικό του Νόμισμα, που έκοψε στην Αίγινα.
Αυτό οι προστάτιδες δυνάμεις δεν το είδαν με καλό μάτι. Τα συμφέροντά τους θίγονταν άμεσα και η οποιαδήποτε οικονομική αυτάρκεια στην Ελάδα ήταν απειλή για την εύκολη διείσδηση στα Βαλκάνια και στην Οθωμανική αυτοκρατορία.Το αποτέλεσμα γνωστό.Θάνατος.
Γνώριζαν και γνωρίζουν οι σύμμαχοί μας εάν η Ελάδα είναι ψωροκώσταινα. Μόνο στην Ναυτιλία να στηριζόταν και στην πρωτογενή της παραγωγή δεν χρειαζόταν καμία βοήθεια ή δανεισμό.Από τότε γνώριζαν και όλο τον ορυκτό μας πλούτο.
Από εδώ και πέρα αρχίζει η πολιτική σκέψη.
Πρώτον: Στην Ελάδα θα εγκαθιδρυθεί ένα Βασίλειο, μετά μία Δημοκρατία από την αυλή του Βασιλέως και μετά μια Δημοκρατία από τους εντολλοδόχους αντιπροσώπους των κομμάτων των Προστάτιδων Δυνάμεων (Αγγλικό,Γαλλικό,Γερμανικό,Ρωσσικό κ.λ.π.).
Αποτέλεσμα: Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της Ελάδας να είναι εξαρτημένες, κατευθυνόμενες και με απόλυτη πολιτική αστάθεια.
Η τελευταίου τύπου Αντιπροσωπευτική Κοινοβουλετική Προεδρευομένη Δημοκρατία, θα έπρεπε να ονομάζεται Αντιπροσωπευτική Προεδρεύομενη Ολιγαρχική Δημοκρατία Ισόβιων Εργολάβων Πολιτικών των ακόμα Προστάτιδων Δυνάμεων...Δηλαδή ενός καλού Προτεκτοράτου.Καταλάβατε πιστεύω...
Τώρα γιατί η χώρα δεν οικοδομήθηκε δημοκρατικά και γιατί όλα τα χρόνια ζει με δανεικά το αφήνω στην κρίση σας.
Η κρίση στην χώρα μας δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ οικονομική. Η κρίση θα είναι πολιτική.
Στην χώρα μας δεν χρειάζονται Συντάγματα και μεσάζοντες σωτήρες πολιτικοί. Στην χώρα μας χρειάζεται πολιτική αναγέννηση. Οι διανοούμενοι αυτού του τόπου να πληροφορήσουν τους νεοέλληνες πως θα κτίσουν μια Ελλάδα Δημοκρατική.Να εφαρμόσουν την πραγματική δημοκρατία που γεννήθηκε σε αυτό το τόπο, διαφορετικά η πορεία της χώρας μας, όπως και όλου του κόσμου αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μεγάλα δεινά τους ανθρώπους. Το παρελθόν της Ελλάδας είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.Θα υποστήριζα ένα κομματικό σχηματισμό που θα μιλούσε για επανίδρυση του κράτους σύμφωνα με την λειτουργία της πραγματικής δημοκρατίας...Μέχρι τότε θα απέχω στο να ψηφίζω νταβατζήδες ισόβιους επαγγελματίες εντολλοδόχους πολιτικούς της πατρίδας μου .....Ευχαριστώ....
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου